dimarts, 26 de novembre del 2013

La independència com a motor de canvi social

El divendres 29 de novembre tindrà lloc a Tàrrega la presentació de la campanya “Independència per canviar-ho tot”. Aquesta iniciativa s’ha estès ja arreu dels Països Catalans i vol posar damunt la taula que la independència política de Catalunya ha de servir per canviar-ho tot, és a dir, per transformar tot allò que no funciona i que s’assenta damunt les injustícies del capitalisme i del patriarcat. De moment, treballem en aquesta campanya la CUP de Tàrrega, el Casal Popular el Rostoll i l’Assemblea de Joves de Tàrrega. Tant col·lectius com persones poden treballar sota el paraigües de la campanya si comparteixen el projecte de ruptura que ha de suposar el procés cap a la nova República Catalana.

Tothom és convidat a la presentació, que es durà a terme al Centre d’Entitats a les vuit del vespre. Després de la intervenció d’un membre de l’assemblea local de la campanya, hi parlaran una representant local de la plataforma que defensa activament el dret a un habitatge digne, membres de la secció sindical de la CGT de Tàrrega i un membre del col·lectiu targarí per l’alliberament LGTBI De Trascantó. Aquesta trobada de col·lectius ha de permetre dibuixar i pensar aspectes concrets de la societat que volem un cop assolida la llibertat nacional de Catalunya.

La independència (per la qual encara cal lluitar molt, exigint, per exemple, un referèndum de o no amb una pregunta tan clara com la que ha expressat l’ANC el dissabte passat) ha de ser el motor del canvi social. El poble català necessitem una ruptura democràtica, tant amb el règim monàrquic espanyol com amb el capitalisme en crisi, representat per la Unió Europea, la troica i el Banc Central Europeu. Aquestes institucions, molt poc democràtiques i transparents, imposen les mesures que privatitzen i retallen i que, ras i curt, ens empobreixen a tota màquina. El que està en joc no és només la llengua i la cultura catalanes. Ens hi juguem la democràcia perquè la lògica dels mercats financers i de la producció transnacional s’imposa i fa que el marc regulador que haurien de representar els parlaments se subordini als interessos econòmics d’una minoria, la minoria dels Fainé, Brufau, Millet, Serra, Todó...

Us invitem, doncs, a assistir a la trobada de divendres 29 i a pensar col·lectivament l’aprofundiment democràtic i social de la República Catalana que hem de construir també des de Tàrrega.


 Independència per canviar-ho tot