dimarts, 30 d’octubre del 2012

Un any més, apostem per una xerrada durant el Correllengua de Tàrrega

Des de fa uns quants anys, els organitzadors del Correllengua targarí hem inclòs una xerrada sobre el català en els actes d’aquesta festa cívica i cultural que se celebra arreu dels Països Catalans. L’any 2009 vam parlar de l’estat de la nostra llengua a les comarques sota dominació francesa de Catalunya Nord i l’any 2010 vam fer-ho de la situació que viu ―o pateix― el català al País Valencià. Un altre any, va venir a Tàrrega un membre de Veu pròpia, una entitat que defensa que els nous parlants adoptin el català com a llengua d’ús habitual, i l’any passat va venir una professora de la nostra comarca representant de Som escola.
 
Enguany, la xerrada anirà a càrrec del Joan Terrassa, un jove professor i tècnic del Consorci per a la Normalització Lingüística. Fa uns quants anys que hi treballa i és, a més, lingüista i llicenciat en filologia catalana. La xerrada serà divulgativa i se centrarà en l’actualitat del català als carrers del nostre país. Per què el català no és encara la llengua comuna de moltes persones d’origen divers, per què el català ha de ser la llengua vehicular, com podem fer-ho i si ha de ser la llengua oficial del país o no. Així, doncs, parlarem dels reptes que com a catalans i catalanoparlants tenim amb nosaltres mateixos i amb els altres.

La xerrada es durà a terme al local de l’associació Guixanet (carrer de Comabruna) a les 8 del vespre del proper divendres 2 de novembre. Hi esteu tots convidats!

Català a l’atac!

Coordinadora Targarina per la Llengua