diumenge, 28 d’octubre del 2012

Correllengua 2012 - La festa major del Català

El passat 20 d’octubre fou el dia escollit per presentar, davant el monument als Països Catalans del Pati, la següent edició del Correllengua targarí que per segon any consecutiu l'organitza la Coordinadora Targarina per la Llengua. 


 Enguany, la Coordinadora ha vist ampliat el seu nombre d'associacions. De les sis associacions inicials (Agrupament Escolta i Guia Mestre Güell Roger de Llúria, Associació Cultural Guixanet, Casal Popular El Rostoll, GIC esplai, Agrupació Excursionista de l'Urgell i Ateneu), s'hi han afegit el Paupaterres, la BAT, els Youngers i l'Agrat. Això ens ha permès organitzar amb més força i alegria la nova edició de la Festa Major del Català!! A més de les associacions organitzadores, el manifest escrit per la Coordinadora compta ja amb més d’una desena d’entitats locals que el signen. 



El Correllengua s’iniciarà el dimecres 31 d’octubre a les 11 de la nit, a l'espai MerCAT, amb el concert de castanyada on actuaran Naraina, Tremendos i el punxadiscos Rudeboy Afro-Català. L'entrada serà gratuïta i els preus a la barra anti-crisis. 


El dijous 1 de Novembre és presentarà l'obra "Incendis", que és representarà a les 6 de tarda a l'Ateneu organitzat per la regidoria de Cultura.

Divendres a les 8 del vespre, al local de l'Associació Guixanet, tindrà lloc la xerrada-col·loqui: "Panoràmica i camins del català" amb Joan Terrassa, lingüista i tècnic del CPNL. Just a continuació, taller de garrotins, sopar d’entrepà i vi bo al Casal Popular El Rostoll i a les 23:00h començarà la segona edició del Concurs de Garrotins al mateix Casal!

Dissabte, la festa continuarà amb diverses actuacions. A les 6 de la tarda començarà l'aplec reivindicatiu de cultura popular a la plaça del Carme, amb xocolatada i l’espectacle per als infants del grup d’animació Albert Show. La xocolatada, a més, servirà per tornar a dur a terme la iniciativa "una xocolata per una paraula", on cada nen haurà de fer entrega d’una paraula escrita en català en un foli per rebre la xocolata; folis que serviran per fer un mural. A les 8 del vespre començarà el Xerrabars, de bar en bar pel barri del Carme fent proves del català a cada parada fins arribar als jardins de l'Ateneu, on farem el sopar popular amenitzat amb el monologuista targarí Eugeni Badia i d'acudits populars per donar pas al V Concurs Internacional de Porronaires!! 



L’endemà diumenge i per finalitzar el Correllengua tornarem a hissar una senyera en un turó del terme targarí! La caminada per la llengua s'iniciarà a les 11 del matí al pati i desprès de coronar el turó ho celebrarem amb un bon vermut popular!

Us esperem a tots i a totes a la Festa Major del català!!

Visca el Correllengua!

Coordinadora Targarina per la Llengua