dimarts, 23 d’octubre del 2012

Desobeïm l’euro per recepta: jo no repago

Fa poques setmanes que l’estimat govern dels millors de CiU va modificar el sistema sanitari públic català en un pas més per a la privatització de la Sanitat Públic. Es tracta del conegut euro per recepta. Des de la plataforma Pels drets socials a l’Urgell (integrada per l’Assemblea indignada de la Ribera del Sió, Democràcia Real Tàrrega i el Casal popular el Rostoll) entenem que no és un copagament, sinó un repagament, és a dir, que els ciutadans hem de tornar a pagar pel que ja hem pagat amb els nostres impostos.

Per tal de denunciar aquesta mesura injusta i el conjunt de retallades dutes a terme per CiU i PP, aquest proper divendres 26 tindrà lloc a Tàrrega una xerrada. Serà a les 19. 30 h al Casal Popular el Rostoll i hi intervindrà l’Helena Moto, representant de la Junta de Personal de l’Arnau de Vilanova, i parlarà, sobretot, de com afecten les retallades al nostre hospital de referència i de les intencions de privatització d’un servei públic que hauria de ser de qualitat i de garantir la igualtat per a tothom.

Des de diferents col·lectius del Principat s’ha promogut la campanya de “Jo no repago” per tal d’extendre la desobediència al (re)pagament de l’euro per recepta. La desobediència civil és una eina del tot vàlida per a fer canviar mesures injustes, com últimament s’ha fet amb els peatges de Catalunya. Hi ha l’opció de no pagar aquest euro i de rebre el medicament de totes maneres. Així que el dissabte 27 durem a terme una jornada d’informació pel carrer per tal de donar a conèixer la campanya. Un dels col·lectius catalans impulsors és Dempeus per la Salut Pública i tenen molta més informació a la seva web.
Plataforma Pels drets socials a l’Urgell