dimarts, 30 de juny de 2015

Xerrada sobre la situació actual a Turquia

El passat 7 de juny, se celebraren les eleccions nacionals de Turquia, on el partit islamista de l'actual president Erdogan perdé la majoria absoluta. Una altra bona notícia fou l'entrada de l'esquerra kurda, l'HDP. Aquesta superà la barrera del 10 % de vots que imposa la constitució turca per obtenir representació parlamentària, cosa que suposà una gesta històrica després d'aglutinar el suports dels kurds i d'altres moviments reivindicatius turcs que es van fer evidents durant les protestes antigovernamentals de Gezi. 

Aquest divendres, 3 de juliol, a les 8 del vespre, el Casal Popular el Rostoll organitza una xerrada per parlar sobre la situació actual a Turquia després de les eleccions d'aquest juny, amb la investigadora i veïna de Tàrrega Özgür Günes Öztürk Okumus.

A més a més, prèviament, també es durà a terme la presentació de la primera fàbrica de tèxtil autogestionada, anomenada Özgür Kazova. Özgur (lliure en turc) Kazova és una experiència significativa de la lluita laborista i del moviment ciutadà format arran de la resistència del parc Gezi (Taksim, Istanbul), el maig-juny del 2013. La seva activitat començà com a fàbrica ocupada i en pocs mesos aconseguiren convertir-se en una cooperativa, amb voluntat de construir una societat més igualitària, transversal i sense patrons. Des del 17 de novembre de 2014 produeixen jerseis sense cap patró, i el seu objectiu és formar part de les lluites internacionals per la llibertat, cooperar en el marc de l’economia social i solidària i defensar les lluites laboristes d’arreu del món.

Cap comentari: