S'acosta Sant Joan, festa pagana que commemora el solstici d’estiu i que, al mateix temps, és considerada com la Festa Nacional dels Països Catalans: foc, petards, revetlles, falles, rauxa, la Flama del Canigó, les cavalcades a Sant Joan de Ciutadella (Menorca)... De Fraga a Maó i de Salses a Guardamar són dies de festa que ens uneixen com a poble. A més a més, la tradició marca que pels volts de Sant Joan les herbes arriben al seu punt òptim per a l’elaboració de licors; especialment les nous verdes, essencials per, entre altres, l’elaboració de ratafia, beguda pròpia de les nostres terres.
Des dels seus inicis, el Casal Popular El Rostoll ha apostat per la recuperació i la difusió de la recepta de ratafia de nous. Així doncs i com ja va sent tradició, aquest any el Rostoll organitzarà la cinquena edició del taller de ratafia. Aprendre els secrets de l’elaboració, descobrir nous ingredients, compartir experiències i intercanviar receptes serà tot el que es podrà fer aquest dissabte, 20 de juny a partir de les 18h al Casal (plaça dels Àlbers, 10). Allà ho tindrem tot a punt per la primera part del procés (la barreja), tu només has d’assistir-hi. T’hi esperem!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada