dilluns, 26 de maig de 2014

Valoracions en el 25 de maig a Tàrrega

Les persones organitzadores del Multireferèndum a Tàrrega volem expressar, d’una banda, la nostra satisfacció per tots els vots obtinguts al municipi en aquesta consulta múltiple en benefici de la democràcia directa i, de l’altra, el nostre malestar per haver hagut de retirar les taules i les urnes de votació passades les cinc de la tarda per ordre directa dels Mossos d’Esquadra, del Govern català i de les juntes electorals de zona.

A les nou del matí ja es podia votar en tres llocs de Tàrrega: el Pati, la plaça de Sant Antoni i el carrer del Carme. A més, de dilluns a divendres, s’ha pogut fer anticipadament al carrer del Carme. Avui, els ciutadans hem pogut votar alguna cosa més que les llistes oficials de les eleccions europees. Avui, molts ciutadans han pogut votar quatre preguntes concretes i han pogut veure que hi havia taules de votació a Tàrrega i en moltes altres poblacions. I tot, amb ànim constructiu i sense alteracions. Malgrat això, els Mossos d’Esquadra, a partir de les deu del matí, han identificat els voluntaris de les taules i ens han informat que infringíem una llei. Hem continuat, però, amb aquest impuls de democràcia directa. Passades les cinc de la tarda, els Mossos d’Esquadra ens han obligat a retirar les urnes, o nosaltres o ells, com a la resta del territori. Hem hagut de retirar les taules, doncs, amb molta resignació i impotència. Llavors, hem continuat la votació al Casal Popular el Rostoll on han pogut votar algunes persones que s’hi han apropat. 

Ha estat un dia intens i llarg, però ha valgut molt la pena. El projecte era molt ambiciós ―infraestructura, recursos econòmics, voluntaris, difusió mediàtica...―, però tot i això ha estat un pas endavant per una democràcia més directa i completa. També més vot electrònic per poder compensar el segrest de les urnes a partir de demà. Construïm alternatives.I ara més que mai: volem votar i votarem! Referèndum el 9 de novembre: o el convoca el Govern o el convoquem els ciutadans!

Gràcies!


Cap comentari: