dimecres, 14 de maig del 2014

Tot gairebé a punt per acollir a Reus la IV Trobada de Casals i Ateneus dels Països Catalans

A quatre dies per la IV Trobada de Casals i Ateneus Populars dels Països Catalans, Reus ja ho té tot gairebé a punt per acollir aquest proper dissabte, 17 de maig, desenes Casals i Ateneus que es desplaçaran fins a la capital de comarca del Baix Camp vinguts d’arreu dels Països Catalans.

Des del Principat, les Illes Balears i el País Valencià, ja són molts els Casals i Ateneus que han confirmat l’assistència a aquesta IV Trobada, en la què s’espera una elevada participació. A més a més del Casal Popular el Rostoll, alguns dels Casals inscrits són el CS de Castelló de la Plana, el Centre Social Terra de Benimaclet (València), el Casal Jaume I de Monòver, el Casal la Victòria de Sòller, el Casal de l'Esquerra de Badia del Vallès, el Casal Sageta de Foc de Tarragona, el Casal Can Capablanca o el Casal Panxo de Berga, entre d’altres.
 
Després que el 2011 es fes a Sabadell la I Trobada de Casals i Ateneus dels Països Catalans a mans del Casal Can Capablanca, i que el Casal Vilanoví de Vilanova i la Geltrú n’agafés el relleu l’any següent, i l’any passat el Terra de Benimaclet donés continuïtat a l’acte, arriba el enguany a Reus la IV Trobada.

Així, el Casal Despertaferro acollirà aquest any la IV Trobada de Casals i Ateneus dels Països Catalans, que es consolida ja com una cita imprescindible dels Casals i Ateneus, arribant a aquesta quarta edició amb la voluntat de fer un pas endavant tant pel que fa a l’organització com a la coordinació pràctica dels Casals i Ateneus dels Països Catalans, en un moment en què esdevé imprescindible la necessitat de dibuixar quin és el mapa dels Casals i Ateneus al món i en la lluita per l’alliberament nacional i la transformació social dels Països Catalans.

Amb gairebé 200 Casals i Ateneus arreu dels Països Catalans, i un creixement imparable de les lluites d'arrel popular i independentistes, la Trobada esdevé un punt d’intercanvi d’experiències, de coneixement i d’assoliment de nous objectius comuns clau per seguir avançant en una tasca diària que, a pas ferm, segueix construint espais tan necessaris com imprescindibles. És per aquest motiu que tant des de la comissió organitzadora de la IV Trobada com des del Casal Despertaferro de Reus, amfitrió d’aquesta, s’ha apostat per seguir aprofundint, a través de diferents taules de treball, en diversos aspectes d’interès comú. Igualment, des de l’organització, s’han establert mecanismes de treball per tal que la plenària d’enguany pugui contribuir a fer un salt endavant de cara a la cinquena edició i en la tasca posterior a la trobada que es farà aquest proper dissabte 17 de maig a la Palma de Reus.

Per a més informació sobre la Trobada es pot contactar amb l’organització a través del correu electrònic casalsateneus.ppcc@gmail.com.

La Trobada, que començarà a 2/4 de 10 del matí, finalitzarà sobre les 7 del vespre i a la nit hi haurà concert a càrrec dels grups Arrap i Ebri Knight. La festa seguirà fins a les 5 de la matinada a l’Estraperlo, amb PD OGT.

Tota l’actualitat de la Trobada es podrà seguir a través de Twitter mitjançant l’etiqueta #IVTrobadaCasals.