dimarts, 3 de desembre de 2013

Tàrrega presenta la campanya "Independència per canviar-ho tot”

El passat divendres 29 de novembre, es presentà a Tàrrega la campanya “Independència per canviar-ho tot”. L'acte, on assistiren una trentena de persones, fou una trobada-debat en la que participaren membres de l'assemblea local de la campanya, un membre de la secció sindical de la CGT de Tàrrega, una representant local de la plataforma que defensa activament el dret a un habitatge digne, i un membre del col·lectiu targarí per l'alliberament LGTBI De Trascantó. 


En primer lloc, varen intervenir dos membres de l'assemblea local de la campanya, que feren una petita introducció a la crisi sistèmica actual i el paper que juguen les elits de les institucions europees, espanyoles i finalment les catalanes en aquesta. La seva intervenció finalitzà amb una breu explicació de la campanya i els principals objectius que pretén assolir. 

Després, el membre de la secció sindical de la CGT ens llegí un fragment del discurs del sindicalista Salvador Seguí, conegut com el “Noi del sucre”. Aquest ens alertà de la vigència d'aquest i del cert paral·lelisme amb l'actualitat alhora de voler promoure el procés independentista capitalitzat per la burgesia, on normalment, aquests processos han acabat sempre en un no res, produint entre la gent, que s’ho havia cregut, una dura decepció. 


En tercer lloc, va intervenir la representant local de la plataforma que defensa activament el dret a un habitatge digne. La seva intervenció començà amb una crítica de la situació actual dels habitatges buits i dels desnonaments tant a Tàrrega com a Catalunya. Just després, ens exposà les principals reivindicacions de la PAH i les línies d'actuació de la plataforma per aconseguir-les, primer de forma més local (ajuntaments) per després arribar a implantar-les al parlament. 

En últim lloc, el membre De Transcantó va relatar els avenços legals aconseguits fins el moment per les plataformes LGTBI, però va posar èmfasi que cal treballar molt encara per arribar a la plena normalització, tant legal com social. Finalment, va fer una crítica als moviments de gais i lesbianes, coneguts com a “Pride”, encarregats de l'organització del dia de l'alliberament gai a les grans ciutats, ja que donen una imatge equivocada del col·lectiu. 


L'acte va acabar en un intens debat entre tots els assistents i els ponents.

Finalment, els membres de l'assembla local us volem animar a participar a la resta dels actes que anirem organitzant, i en el següent enllaç us adjuntem el manifest de la campanya: A Ponent i Pirineus: Independència per canviar-ho tot.

Independència per canviar-ho tot

Cap comentari: