dilluns, 5 de setembre del 2011

El Rostoll celebra la Diada Nacional a Tàrrega

El passat dissabte 3 de setembre tingueren a Tàrrega, com era previst, un conjunt d’activitats per celebrar prèviament la Diada Nacional de Catalunya. El Casal Popular El Rostoll va dir altre cop que l’única sortida tant a l’atzucac autonomista com a la crisi del sistema que patim són la justícia i la llibertat plenes, o sigui, l’aprofundiment democràtic als Països Catalans i la transformació social per basar l’economia al servir de la majoria de ciutadans i treballadors; tot al contrari d’ara: a favor de les minories adinerades, privilegiades i poderoses del país i d’arreu.
 
Els actes començaren poc passades les 7 de la tarda a la Plaça de les Nacions amb la xerrada sobre les retallades en Sanitat a càrrec del col·lectiu Dempeus per la Salut Pública. Entre d’altres coses, reflexionaren sobre què és salut i digueren que la sanitat va inclosa en el conjunt de vessants que aquella abraça. Ens encoratjaren a mobilitzar-nos per defensar els nostres serveis públics de qualitat i a no creure el que els poders polítics i molts cops, sobretot, també la televisió ens diu. 
 

Després d’això, tocaren els Grallers de la Barra de Tàrrega diverses cançons per animar una festa a la qual s’hi sumaren els bastoners del Casal Popular l’Arreu de Mollerussa. Passades les 10 de la nit començà el sopar popular amb llonganissa, cóc, pa, amanida, vi, aigua, postres, músic i cafè; un sopar que incloïa opció vegetariana. 


Abans de l’actuació musical, tingué lloc la lectura del manifest que el Casal Popular hem escrit en motiu de l’Onze de Setembre. Tot seguit, s’inicià el divertit concert del Comandante Rock, sempre crític i reivindicatiu. Un anys més, doncs, a Tàrrega treballem per la llibertat plena dels Països Catalans.

 
Us informem que el Casal té organitzades diverses activitats pels mesos de setembre, octubre i novembre. Consulteu el nostre blog per a informar-vos-en. Gràcies a tots els assistents i col·laboradors de la jornada.

Us invitem i us esperem a tots a aquests actes per teixir una Tàrrega i una comarca viva i conscient del seu patrimoni cultural, lingüístic i nacional; per dir amb tota claredat que l’única política que volem és la Independència i la justícia social, o sigui, entre d’altres coses, que aquesta crisi no la paguem els ciutadans, els treballadors que no l’hem generada.