dilluns, 19 de setembre del 2011

Cuba: Passat, present i futur de la revolució

El proper dissabte 24 de setembre al Casal Popular El Rostoll realitzarem una jornada titulada Cuba: passat, present i futur de la Revolució. Començarem a les 20h amb una xerrada informativa en la qual intervindran persones que coneixen de primera mà la realitat cubana. En acabar, podrem gaudir d'un sopar tradicional cubà i d'una festa al ritme de bona música de l'illa, mentre ens refrescarem la gola bevent-nos uns mojitos.
 

Molts de vosaltres potser us preguntareu perquè a dia d'avui, en ple segle XXI, parlem de la revolució cubana. Ho fem perquè creiem que és necessari trencar la “cortina mediàtica” que tapa la realitat d'aquesta illa caribenya. Sabeu que Cuba té una esperança de vida tant alt com els països d'Europa, o que el sistema públic de d'educació i de sanitat no tenen res a envejar als d'aquests països? I tot això malgrat que Cuba pateix un ferotge bloqueig econòmic per part dels USA, que li priva de poder importar i exportar els bens més elementals.

Som conscients que el sistema polític cubà te algunes mancances. Tot i així, malgrat el bloqueig abans comentat, Cuba s'ha convertit en una exemple a seguir per a molts països veïns, en els quals molts infants moren diàriament per desnutrició, on els malalts moren per la falta d'accés a la medicina, i es troben totalment desprotegits davant les catàstrofes naturals pròpies del Carib.

Us convidem a tots i totes que vingueu al Casal aquest dissabte i gaudiu d’aquesta jornada!