dimecres, 25 de maig del 2016

2º Acte de les Jornades: Què està passant al Mediterrani? Xerrada-debat La Crisi dels Refugiats i l’Europa Fortalesa

La Fundació Solidària Flama i el Casal Popular el Rostoll organitzen el segon dels actes de les jornades Què està passant al Mediterrani? sota el títol La crisi dels refugiats i l’Europa Fortalesa. L’acte tindrà lloc el pròxim dia 27 de maig a les 20.00 h a la Biblioteca Comarcal (pl. Sant Antoni, Tàrrega)

El Mediterrani s’ha convertit en una autèntica fossa comuna, la frontera més letal del món. Majoritàriament, les persones desplaçades provenen de zones en conflicte (el principal, la guerra de Síria) i fugen d’un context de violència amb l’única voluntat de salvar les seves vides. Tot i que aquest flux migratori estigui format majoritàriament per refugiats (un 82%), l’arribada dels anomenats immigrants econòmics no s’ha aturat.

Ens trobem davant d’una crisi migratòria diferent de les precedents, per la seva dimensió, pel tipus de persones implicades, i per la complexitat dels desplaçaments per via marítima, més nombrosos que en altres moments. També perquè encara que les arrels es troben principalment en els moviments forçats i massius de població a l’Àfrica i a l’Orient Mitjà, la gestió dels fluxos migratoris per part dels països de la UE contribueix a engrandir l’abast de la crisi. 

La Fundació Solidària Flama i el Casal el Rostoll hem convidat a Beatriu Guarro de la Plataforma Stop Mare Mortum i a Elisabet Punset de RefuGis, Girona pels refugiats perquè ens parlin sobre la crisi humanitària i política a conseqüència dels moviments massius de població al Mediterrani.

L’acte es completarà amb l’exposició Rostres del Mediterrani de la Plataforma Stop Mare Mortum, que es podrà visitar a partir del dissabte 28 de maig al Casal Popular El Rostoll (pl. dels Àlbers, Tàrrega). El horari de les visites serà el següent: els divendres de 20 h a 22 h i els dissabtes de 19 h a 22 h.

La retransmissió també es farà en directe via streaming a través de www.fundacioflama.cat, http://elrostoll.blogspot.com.