dijous, 10 d’octubre del 2013

Independència per canviar-ho tot

La triple crisi social, nacional i democràtica que viuen els Països Catalans s’ha traduït en l’obertura de nous escenaris polítics. Nous escenaris que ens ofereixen, per una banda, la possibilitat de generar projectes i alternatives radicalment democràtiques i transformadores i, per l’altra, fer sentir la nostra veu en el procés polític pel dret a decidir. La lluita per la independència ha de ser sinònim d’una independència política, econòmica i democràtica que ens allunyi de les receptes neoliberals actuals.

El procés obert a la Catalunya estricta ha de ser la punta de llança de la ruptura democràtica per la independència al llarg de tot el país. Cada territori pot tenir el seu ritme, però el dret a l’autodeterminació ens és inherent com a poble. La independència, a més, que només pot donar-se si en algun moment desobeïm la llei espanyola, ha de ser el primer pas per a la justícia i la transformació social. Cal desobeir aquelles lleis que ens exploten, ens exprimeixen i ens espolien, com a catalans i com a treballadors.

Sobre aquestes bases, l’Esquerra Independentista llença la proposta de treball de la campanya “Independència per Canviar-ho Tot”. Es tracta d’un projecte que té com a objectiu retornar a la ciutadania el procés sobiranista, fins ara a mans de CiU i ERC (autoassignats els nous artífex d’aquest procés sobiranista), i recollir la veu de la gent, les persones, els col·lectius i els moviments socials que són, en definitiva, la garantia de formació i conformació de la consulta i del futur del nostre país.

A Tàrrega, i no només com a Casal Popular el Rostoll, aviat començarem a activar les formes necessàries per a la mobilització ciutadana i l’activació política.

El proper 19 d’octubre hi ha convocada una manifestació a Barcelona sota el lema “Independència per canviar-ho tot”. Des de Tàrrega hi assistirem i amb la resta de col·lectius de les comarques de Ponent hi podrem assistir en autobús! Val 10 euros: 5 d’anada i 5 de tornada! Les reserves es poden fer per correu electrònic al percanviarhototponent@gmail.com, o bé al telefon 655351117 (Josep).
 
Sortim al carrer!