divendres, 25 d’octubre del 2013

Correllengua 2013 - 3a edició de la Festa Major del Català

S'acosta la castanyada, i com cada any, això significa que s'acosta el Correllengua de Tàrrega que aquest any celebrarà la 3ra edició de la Festa Major del Català.

El Correllengua s'iniciarà el dimecres 30 d'octubre a les 8 del vespre, al local social Ateneu, amb el recital poètic "Els homes no poden se lliures" com a cloenda dels actes de l'any Espriu. Just després del recital, es celebrarà el 1r Dictat Popular Targarí organitzat pel Consorci per la Normalització Lingüística.


El dijous 31 d’octubre a les 11 de la nit, l'espai MerCAT acollirà el concert de "La Castanyada del Correllengua" on actuaran The Targarians, Oques Grasses i Pastorets Rock. L'entrada serà gratuïta i els preus a la barra anti-crisis.


Dissabte, 2 de novembre, la festa continuarà amb diverses actuacions. A les 6 de la tarda començarà l'aplec reivindicatiu de cultura popular a la plaça del Carme (el Pati), amb xocolatada i l’espectacle per als infants "Pluja de cançons" del grup d’animació Oriol Canals. La xocolatada, a més, servirà per tornar a dur a terme la iniciativa "una xocolata per una paraula", on cada nen haurà de fer entrega d’una paraula escrita en català en un foli per rebre la xocolata; folis que serviran per fer un mural. A les 8 del vespre començarà el Xerrabars, de bar en bar pel barri del Carme fent proves del català a cada parada fins arribar a l'espai MerCat, on farem el sopar popular amenitzat amb l'humorista David Vilaseca,
per finalment donar pas al VI Concurs Internacional de Porronaires!!

L’endemà diumenge i per finalitzar el Correllengua tornarem a hissar una senyera al "Tossal Rodó"! La caminada per la llengua s'iniciarà a les 11 del matí al pati i desprès de coronar el turó ho celebrarem amb un bon vermut popular!

Us esperem a tots i a totes a la Festa Major del català!!

Visca el Correllengua!