dilluns, 30 de juliol del 2012

Crònica de la II edició del taller de ratafia

Durant la nit màgica de Sant Joan les herbes prenen virtuts especials, gairebé miraculoses, de manera que com diu el refrany “les herbes de Sant Joan tenen virtut per tot l’any”. És per això, i també perquè les nous estan al seu punt òptim, que pels volts de Sant Joan es prepara una de les begudes més populars en les nostres terres: la ratafia. Al Casal Popular El Rostoll vam celebrar el passat diumenge 15 de juliol el segon taller de ratafia, amb la voluntat de mantenir i difondre les nostres tradicions. Amb la recepta que l’amiga Anna Boleda va recuperar d’un avi de la comarca, vam elaborar aquest licor, que filtrarem passats 40 dies de maceració. Per això us convidem a totes a venir al casal el dia 26 d’agost per veure l’última etapa del procés. La ratafia la tindrem a punt pels volts de Nadal, i per aquelles dates prepararem, com l’any passat, un concurs i tast de ratafies perquè tots aquells que n’hàgiu preparat pugueu participar-hi, i els que no, pugueu venir a tastar-les. 

 
Si no vau poder venir al taller però us interessaria fer ratafia o simplement conèixer-ne el procés, podeu passar pel casal on hi trobareu la recepta, o bé podeu enviar-nos un correu.

Conservem les tradicions!
Salut i Ratafia!