dilluns, 25 de juny del 2012

Jornada per l'alliberament i la igualtat sexual a Tàrrega

El proper 28 de juny, dia de l'alliberament Gai Lesbiana Bisexual i Transexual, Tàrrega acollirà una jornada per l'alliberament i la igualtat sexual. La jornada estarà formada per diferents actes i es dividirà en dos dies: el 28 de junt i el 3 de juliol. Tots els actes es celebraran a la Plaça Sant Antoni i les xerrades a la sala d'actes de la biblioteca pública.

 A continuació us detallem el cartell i les diferents activitats que compondran la jornada:


28 de Juny

20:00h - Xerrada i debat amb Josefina Jornet, membre de l'associació de mares i pares de gais i lesbianes.
21:30h - Lectura del manifest.
22:00h - Concert al Novum.

  3 de Juliol

20:00h - Xerrada i debat "Lluitar per l'alliberament sexual avui" a càrrec del Brot Bord. Assemblea de lluita contra el patriarcat, l'homofòbia i la transfòbia.

A continuació us adjuntem el manifest d'aquest any:

‘Per la igualtat i l’alliberament sexual’

El 28 de juny és el dia que sortim al carrer per commemorar els fets d’Stonewall, que van tenir lloc la nit del 28 de juny del 1969 a Nova York. Enguany, a casa nostra, celebrem 35 anys de la primera manifestació per l’alliberament lèsbic, gai, transsexual i bisexual (LGTB) a Barcelona.

Recordem que l’any 2005 es va aprovar la Llei de Matrimoni per a les persones del mateix sexe. Ara, però, aquesta llei es troba davant el Tribunal Constitucional recorreguda pel PP, fet que crea una inseguretat jurídica greu a milers de persones que n’han fet ús. Poc després, es va aprovar La Llei d’Identitat de Gènere, que considera la transsexualitat una patologia i demostra una ignorància profunda i el negoci oportunista de la indústria clínica i farmacèutica.

A Catalunya continuem sense tenir una llei contra la LGTB-fòbia, demanada constantment pels col·lectius LGTB. Llei que ha d’assentar les bases per a combatre l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

No volem retrocedir ni un pam en tot el que s’ha aconseguit durant els darrers anys gràcies a la lluita de moltes persones i activistes. Guanys que no es poden tocar ni retallar si volem construir una societat realment lliure, alliberadora, amb igualtat real d’oportunitats i justícia social.

A més de lluitar pels nostres drets, individuals i col·lectius, denunciem i assenyalem els individus que ens ataquen amb declaracions homòfobes, ja siguin líders polítics o jerarques de l’Església catòlica. En aquests cas, n’hem de citar un de ben conegut a Tàrrega, el bisbe de Solsona, Xavier Novell, per haver expressat diverses vegades el seu odi i rebuig als homosexuals. Ha dit, per exemple, com si es tractés d’una malaltia, que l’homosexualitat pot curar-se “amb teràpies apropiades i castedat”. El bisbe de Solsona és el bisbe més jove de l’Estat, però, sens dubte, es posiciona en el corrent més conservador i ranci de l’Església i manifesta una moral repressora, retrògrada i patriarcal, com també demostra el que ha expressat recentment: que les dones que avorten són, literalment, “criminals”.

No volem acabar sense recordar que encara hi ha almenys 5 països al món on la pena de mort continua vigent per als homosexuals. I en molts d’altres es persegueixen les persones homosexuals, bisexuals i transsexuals. En denunciem l’assassinat i la persecució a països com Sud Àfrica, Iran, Hondures, Rússia i Jamaica.

Per tot això, les persones amb una sexualitat entesa com a no normativa diem NI UN PAS ENRERE!

Els drets i les llibertats no es toquen!