dilluns, 11 de juny del 2012

Escola de primavera de la CUP

 
Aquest proper dissabte, 16 de juny, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) organitza la seva Escola de Primavera a Tàrrega. La jornada, que girarà entorn dels processos de privatització i municipalització així com sobre l'aigua i la seva gestió pública, es durà a terme al Centre d'Entitats del municipi (C/ del Segle XX, 2).

Els diferents actes i conferències que s'hi duen a terme estan obertes a tota la militància, simpatitzants i gent que tingui algun interès en el tema o vulgui fer qualsevol tipus d'aportació. Durant la jornada està previst dur a terme un dinar a la Plaça de les Nacions sense Estat (cal inscriure's prèviament a elrostolltarrega@gmail.com, preu 10€).

A continuació us detallem els diferents tallers que compondran la jornada:

Taller 1 – Privatitzacions i municipalitzacions

9.30h - Acreditacions
10h - Privatització i nacionalització dels serveis públics: marc político-estratègic. A càrrec d'Albert Noguera, professor de Dret Constitucional a la Universitat d'Extremadura i a la UOC.
11h - Aspectes jurídics bàsics dels processos de municipalització. Esther Sancho, advocada.

12h - Descans

12,30 a 13,30h - Taula rodona i debat
 
  • Jordi Colomer, ambientòleg especialista en gestió de serveis públics de neteja i residus: La gestió pública i la municipalització del serveis de residus.
  • Enric Saurí, sociòleg: La lluita per la municipalització de l’escola bressol a Sant Celoni.
  • Lluc Peláez, alcalde El Figaró per la CAF (Candidatura Activa del Figaró): Processos de municipalització i gestió mancomunada en municipis petits.
13,30 a 14,30h - Debat

Taller 2 – Aigua i gestió pública

9,30h - Acreditacions
10h - Presentació de la Comissió de Territori
10.30h - Introducció a la gestió municipal de l'aigua: context actual i la tendència a la privatització: Plataforma “Aigua és vida”.

11,15 a 11,45h - Descans

11,45h - Exemple pràctic: la municipalització de la gestió de l’aigua (Arenys de Munt). Pep Jordana, militant de la CUP a Arenys de Munt.
12,45 a 14,30h - Debat conjunt: Què passa a la teva vila? Com ens podem coordinar?

A continuació hi haurà el dinar a la Plaça de les Nacions. Cal confirmar assistència a: elrostolltarrega@gmail.com