dissabte, 7 d’abril del 2012

Neix la plataforma Pels drets socials a l’Urgell

La darrera setmana de març es va presentar la plataforma Pels drets socials a l’Urgell, un espai de confluència entre persones individuals i diverses associacions de la comarca: Democràcia Real Tàrrega, Lleida Treballadora, el Casal Popular El Rostoll i l’Assemblea d’Indignats de la Ribera del Sió.

La plataforma ha nascut per defensar els drets socials i laborals de les persones treballadores (incloent-hi aturats, estudiants, jubilats i autònoms), la participació activa, l’aprofundiment democràtic i l’assoliment d’una vertadera justícia social acompanyada de llibertats. Fa un parell de mesos que treballa internament i es va donar a conèixer per tal de donar suport a la Vaga General del passat 29 de març.

El passat dia 24, a les 19.30 h, es presentà públicament a Tàrrega amb una xerrada sobre la Reforma Laboral. L’advocada laboralista Esther Sancho, del despatx Simeó Miquel de Lleida i membre de la Confederació General del Treball, ens explicà detalladament els greus retrocessos laborals que la reforma imposa. Per dir-ho molt resumidament, la reforma aprovada pel PP amb el suport absolut de CiU suposa l’abaratiment de l’acomiadament, la destrucció a la pràctica dels convenis col·lectius, facilitats per presentar ERO a les empreses i a les administracions públiques, més privilegis per les ETT i contracte de pràctiques per als joves fins als 30 anys. A la xerrada de Tàrrega i assistiren una trentena de persones. 



El dimarts 27 de març, també a Agramunt, hi tingué lloc una xerrada, aquest cop a càrrec de l’advocat de Lleida Carles López. A cadascun dels actes hi van assistir vora trenta persones.

El dia 29 de març, dia de la Vaga General, la plataforma va convocar a la concentració de dos quarts d’una al Pati, manifestació que també havien convocat els sindicats UGT, CCOO i CGT. Hi assistiren un miler de persones pel cap baix, cosa per la qual la plataforma se’n sent molt satisfeta. 



Per acabar, coma plataforma Pels drets socials a l’Urgell manifestem que continuarem treballant a la comarca pels nostres drets i esperem que aquesta vaga serveixi com un punt de partida per la mobilització, per la participació i per la construcció d’una societat justa i igualitària, que només serà possible si superem el model econòmic vigent.

Prou retallades!
Pel repartiment del treball i la riquesa!