dilluns, 23 de gener del 2012

Cicle de xerrades sobre la crisi al Casal Popular El Rostoll

Com estava previst, el passat dissabte 21 de febrer tingué lloc al Casal Popular El Rostoll una xerrada sobre la crisi. El ponent era el Josep Manel Busqueta, veí de Bellpuig i economista membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa. A l’acte hi assistiren una trentena de persones, que escoltaren força arguments i anàlisis poc o gens difosos pels mitjans de comunicació sobre la realitat de la crisi.

 Per tal d’ampliar la informació i fomentar la crítica, des del Casal Popular El Rostoll (c/Ardèvol 12, bis) hem organitzat un cicle de xerrades. Les següents seran el 25 de febrer i el 10 de març i aniran a càrrec d’Isa Garnika i d’Arcadi Oliveres, respectivament. Uns quants dies abans, però, el 10 de febrer, també tindrà lloc una xerrada amb tres afiliats de la Confederació General del Treball (CGT) sobre un cas de reivindicació i repressió laboral a Barcelona.

El J. M. Busqueta explicà clarament que la crisi és un aspecte inherent al model econòmic capitalista vigent. Aprofundí bastant en els seus orígens i insistí en dir que el deute públic actual dels estats fou –i per tant hauria de ser– un deute exclusivament privat. Així, doncs, el Govern fa el joc a bancs i multinacionals a l’hora de fer creure a la ciutadania que tots hem de fer sacrificis i que tots hem de patir-ne unes retallades brutals. Alhora, concloguérem que aquests ajustos només serviran per reduir dràsticament les condicions de benestar i serveis públics del conjunt de la població no només catalana, sinó europea. Les retallades no són necessàries si es reparteix el treball i la riquesa perquè les desigualtats actuals són astronòmiques; a més, el capital s’està concentrant en mans privades (beneficis privats i deutes públics!) mentre tots hem de sofrir retallades i privatitzacions (gestió d’aeroports, gestió de l’aigua, sanitat pública, pensions). 

 
 Els serveis públics aconseguits a Europa pels conflictes socials (laborals, assistencials, sexuals, veïnals, d’expressió) durant dècades de reivindicacions estan en perill i nosaltres ens creiem allò que ens diuen aquells que ens han dut a la situació actual. Cal que en prenguem consciència i que ens organitzem col·lectivament per defensar els drets socials i la justícia que les societats necessitem.

A banda d’això, aquest proper dissabte us invitem a una altra xerrada: “Una xarxa de telecomunicacions lliure i oberta: Guifi.net”. Guifi.net és una xarxa de telecomunicacions on els propis ciutadans s’encarreguen de crear i fer-ne el manteniment. Anirà a càrrec de Jaume Jose i Oranies i serà a les set del vespre.


Ni retallades ni privatitzacions!
Pel repartiment del treball i la riquesa!