dimecres, 18 de gener del 2012

Cicle de xerrades sobre la crisi al Casal Popular El Rostoll

Què és aquesta crisi? Realment està motivada pel descontrol i l’egoisme d’uns quants especuladors financers molt ambiciosos? Realment és culpa de tots? Realment les persones treballadores hem estirat més el braç que la màniga, com agrada de dir als governs d’aquí i d’allà? Aquesta n’és una de les causes i, per tant, tots n’hem de pagar les conseqüències i les retallades?

Pot ser que el problema sigui de fons, i no de forma? El sistema és, doncs, el problema? Què és el sistema? Què és el capitalisme? Ras i curt: l’acumulació màxima de capital (de diners) en unes poques mans privades en el mínim de temps possible. A més de les injustícies que genera arreu, el capitalisme depredador i salvatge està destruint el planeta: l’escalfament global, la contaminació, la desforestació, la construcció desmesurada, la sobreexplotació dels recursos naturals, etc. Les guerres i la fam continuen existint. Milions de persones foragitades per la pobresa i obligades a emigrar. 

Als països enriquits com el nostre, la situació per a les persones treballadores empitjora. I la pobresa extrema és una realitat que creix. Els drets socials i laborals col·lectius s’estan reduint dràsticament. Tots els drets assolits durant dècades s’estan retallant. No ens podem creure tot el que ens diuen de la crisi i molt menys quines mesures cal prendre per a sortir-ne. Estar informats és una cosa bàsica perquè cadascú en tregui les seves pròpies conclusions. El coneixement és la nostra millor arma defensiva.

Per tot això, el Casal Popular El Rostoll hem organitzat un cicle de xerrades sobre la crisi amb persones enteses i compromeses. Perquè no ens creiem tot allò que diu la classe política, ni els bancs, ni la monarquia, ni aquells que ens han dut on som.
Aquest dissabte, a les 7 de la tarda, vindrà al casal (c/ Ardèvol, 12 bis) el J. M. Busqueta, economista i membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa. El 25 de febrer vindrà una infermera i militant de la Confederació General del Treball, que ens parlarà d’un sindicalisme diferent i de com afecten les retallades. Al mes de març, farà una xerrada l’Arcadi Oliveres, catedràtic d’economia i president de Justícia i Pau. 

Us invitem a assistir-hi i a organitzar-vos per denunciar als culpables de la crisi i per a defensar els nostres drets, que no són privilegis, sinó drets. Que com a mínim no ens prenguin el pèl.