dimecres, 23 de gener del 2019

L'associació el Rostoll i La Soll proposen reflexionar sobre Síria

El proper dissabte dia 26 a les 19h al local de La Soll de Tàrrega, La Soll i l’Associació cultural El Rostoll de Tàrrega organitzen una xerrada sobre Síria sota el títol: La victòria de Síria construeix un món de pau.

Quins interessos hi ha darrere la guerra de Síria? Quins són els actors implicats en el conflicte? Quin paper juguen i han jugat els mitjans de comunicació en la crisi? Té alguna responsabilitat occident en el creixement d'Estat Islàmic? El panarabisme progressista és actualment possible a la zona?

Aquestes i d'altres preguntes les intentaran respondre amb la presència de José Antonio Egido, llicenciat en Ciència Política i Sociologia per la Universitat del País Basc i Doctor en Sociologia per la Universitat de Provence (França).

José Antonio Egido, entre altres llibres, ha publicat “Siria es el centro del mundo” de la editorial Templando el Acero, en el què tracta la historia de la civilització a Síria i la llarga lluita del seu poble contra el colonialisme i l'intervencionisme externs.

Per anar-vos situant us deixem aquesta entrevista que trobareu a Rebelion.org realitzada per Enric Llopis http://www.rebelion.org/noticia.php?id=219874.