dilluns, 27 de març de 2017

Projecció del documental «Catalunya: Terra pagesa» al Rostoll

El passat 28 de gener, mig miler de tractors vinguts d’arreu del principat, omplien l’Avinguda Maria Cristina de Barcelona per defensar la dignitat del camp català. 

Vivim en una època, on la renda agrària s’ha reduït un 39% degut a la Política Agrària Comuna, que ha provocat una liberalització deslleial a l’accés al mercat interior de la Unió Europea, i a la rebaixa dels preus, fins i tot sota costos, provocada per la pressió dels oligopolis agroindustrials i grans distribuïdores comercials. Es per tant més necessari que mai reivindicar l'ofici de pagès com un sector estratègic de l'economia del país.

Es per això, que el proper dissabte 1 d’abril a les set de la tarda, el Rostoll organitza la projecció de "Catalunya: Terra pagesa". Un documental coproduït per Unió de Pagesos i The End Productions, que exposa els reptes i inquietuds de diversos pagesos i pageses vinculats a la lluita sindical i defensa del sector, a més de la perspectiva històrica i actual de la defensa que Unió de Pagesos fa de la millora de les condicions de vida dels professionals agraris. Aquest, ens explica la lluita de la pagesia catalana els últims 40 anys, i els protagonistes debaten també sobre temes com el relleu generacional a la pagesia, quin és el futur de les cooperatives o si la dona pagesa segueix essent invisible davant els ulls de la societat.

A més a més, també intervindrà i podrem debatre amb Bep Cabré, pagès i afiliat a Unió de Pagesos i que fou el responsable del sector de la fruita dolça de Catalunya al mateix sindicat.

En acabar l’acte, hi haurà sopar de pintxos.

Cap comentari: