dimarts, 31 de maig del 2016

Comunicat sobre la suspensió del concert de Cesk Freixas

El Casal Popular el Rostoll som una realitat des de fa més de cinc anys a Tàrrega; primer al carrer d’Ardèvol i ara a la plaça dels Àlbers. Som una associació cultural amb més de 100 activitats a les espatlles. Tractem temes diversos, la major part dels quals, però, de denúncia i reivindicació, com és el cas de les jornades de maig i juny “Què està passant al Mediterrani?”, sobre la situació dels refugiats a les portes d’Europa i la geopolítica al sud i a l’orient del mar Mediterrani.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Tàrrega ens ha denegat duu a terme el concert del proper 11 de juny dins del cicle sobre la crisi dels refugiats en aquestes jornades. El Rostoll no té permís per al concert del cantautor Cesk Freixas, atès que demanava fer-lo fins a les 2 de la nit i tan sols ha rebut permís fins a les 12. El Rostoll no acostumem a celebrar concerts de nit a la plaça dels Àlbers; tenim molta cura del respecte als veïns. Aquest concert és d’un cantautor i les 2 de la nit ens van semblar i ens sembla una hora prudent per a un dissabte nit, encara que sigui al centre de Tàrrega. Volem marge per a les activitats musicals al carrer; el Rostoll no en fem cap abús.

D’altra banda, l’Ajuntament ens recorda que no tenim permís per a vendre begudes. El Rostoll és un espai per als socis i els dies amb activitats concretes, com la del concert, les associacions hauríem de tenir permís per a poder-nos dirigir a tothom que vingui, amb permís per a vendre begudes, com fan altres associacions i com es fa en altres viles. Des del Casal Popular el Rostoll considerem que el que cal fer és promoure i facilitar l’autogestió de les entitats, combinada amb subvencions o no. El Rostoll no demanem subvencions i no hem sol·licitat cap subvenció per a dur a terme el concert nocturn de Cesk Freixas. Amb la barra del concert hem de pagar el músic: així funciona. Sense horari i sense autogestió no podem tirar endavant aquesta activitat cultural i reivindicativa, el colofó final de les jornades targarines “Què està passant al Mediterrani?”.


 Tàrrega, 31 de maig de 2016