dijous, 18 de desembre de 2014

El Casal organitza la primera edició del premi Botifler de l'Any

Arribem al final del present any 2014, i toca fer balanç. Aquest any el Casal organitza la primera edició del premi Botifler de l’Any. El premi és un certamen anual que, en clau de sàtira i denúncia, preten “premiar” aquelles personalitats o institucions que hagin protagonitzat episodis de desafortunat patriotisme a la ciutat de Tàrrega o a la comarca de l'Urgell durant l'any que acaba. El Casal Popular el Rostoll proposa els nominats i per votació popular s’escolleix el guanyador del premi. 

Les votacions es podran dur a terme electrònicament a través de l'enllaç següent http://goo.gl/forms/gwm8lfYYqr, o bé presencialment en una urna al Casal, els divendres de 19 h a 1 h i dissabte de 18 h a 1 h. Encara que l'aplicatiu demani que cal iniciar sessió amb el correu (evitar votar dos cops amb el mateix correu), la votació es secreta ja que no queda enregistrat el correu al formulari de respostes.

L'entrega del premi Botifler de l'Any s'entregarà el dia 28 de desembre a la 13 h al Casal Popular el Rostoll, amb la celebració d'un vermut popular.

A continuació us detallem els candidats i els motius de la seva nominació:

1. Rosa Maria Mora Valls

Qui és?

Presidenta del Consell Comarcal de l’Urgell i alcaldessa d’Anglesola per Convergència i Unió (CiU). És militant d'Unió Democràtica de Catalunya, el partit de Duran i Lleida.

Per què la nominem?

Nominada per haver cedit i penjat la bandera espanyola al balcó del Consell Comarcal al primer avís de la Subdelegació del Govern: temia una possible suspensió de càrrec i una multa (poc més de 2.000 euros), però en ple procés independentista cal cedir a la primera? Nominada, també, per haver-se apujat el sou a l’inici de la legislatura actual encara que fos perquè feia més hores (mentre el seu partit retallava i retalla!). I nominada per cobrar en el període 2009-2012 212.000 euros bruts per formar part de diversos òrgans i consells d'administració vinculats a La Caixa. De ben segur que serà ben transparent quan s'expliqui; per això es caracteritza el Consell Comarcal de l'Urgell.

Més informació:

2. Joan Pujal i Llombart

Qui és?

Regidor a l’Ajuntament de Tàrrega pel Partit Popular (PP)

Per què el nominem?

Nominat per utilitzar un discurs netament populista i pel seu afany d’aconseguir una poltrona. President de la Federació d'Associacions de Veïns de Tàrrega (FAVT) encara que va prometre que deixaria de ser-ne president en cas de ser escollit regidor. Nominat també per la seva llarga carrera política: antic militant de Convergència durant anys que es va plantar (sembla que perquè no volien posar-lo en un bon lloc de la llista per sortir de regidor) per presentar-se com a cap de llista pel Partit Blau (partit que va néixer arran de l’esfondrament del Carmel a Barcelona i que ell es va mig apropiar); després del fracàs amb el Partit Blau, es va passar a l'altre partit blau, el de debò, el de les gavines, gràcies a què fou cap de llista. Finalment aquesta legislatura aconseguí el seu somni de ser regidor de l'Ajuntament i fidel servidor als interessos populars, encara que sigui amb el partit refundat per José María Aznar.

Més informació:

3. Jaume Pallàs Carbonell

Qui és?

Alcalde de Sant Martí de Riucorb pel Partit Popular (PP)

Per què el nominem?

Per ser alcalde per un partit que ataca i menysté tot allò que és català, com la llengua, i oposar-se del tot al dret a l'autodeterminació del poble català. Nominat per haver-se negat a cedir espais municipals per a la votació del procés participatiu del 9-N, per la qual cosa recaigué tota la responsabilitat en les associacions del poble.

Més informació:

Cap comentari: