dimecres, 23 de juliol del 2014

El Casal participarà a la concentració d'aquest divendres contra el genocidi palestí

El Casal, juntament amb altres associacions i partits polítics de Tàrrega i pobles agregats,  ha signat el manifest "Aturem el genocidi del poble palestí", impulsat per les mateixes associacions sota el nom de Tàrrega per Palestina. A més a més, el Casal també participarà a la concentració d'aquest divendres, 25 de juliol, a les 20 h a la plaça Major de Tàrrega. 

Finalment, també volem convidar a tots el targarins a assistir a la concentració, i a la resta d'entitats a sumar-s'he a la convocatòria enviant un correu a tarregaxpalestina@gmail.com



Manifest:


Aturem el genocidi del poble palestí

Ja fa més de 66 anys que els palestins viuen en una vulneració sistemàtica dels seus drets humans i llibertats fonamentals. L’ Estat d’Israel, malgrat la seva aparença de país democràtic, no compleix mai les resolucions de les Nacions Unides i viola constantment la legalitat internacional. Ha pres al poble palestí les seves cases, les seves terres i la seva llibertat. I no s’atura. Des del 12 de juny, Israel ha augmentat les seves agressions. Malgrat això, també hi ha veus del poble jueu que s’aixequen en contra d’aquest govern genocida i, també son aixafades amb violència per part del seu govern i ignorades per una gran part dels governs occidentals.

A Gaza, els bombardejos de l’operació “Marge Protector” està causant dia rere dia centenars de morts, milers de ferits, mutilats i refugiats que tenen que marxar de les seves cases destruïdes. El 80% de les víctimes són nens, dones i ancians. A dia d’avui (23/07) el recompte sinistre de víctimes mortals ascendeix a 650 morts, a 4500 ferits greus i a un nombre molt superior de refugiats.

Mentrestant, però, amb la seva fermesa i la seva lluita, el poble palestí resisteix. Sobreviu a l’apartheid, la colonització, l’ocupació, l’embargament econòmic, les massacres i, la neteja ètnica a les quals el sotmet Israel, un estat sionista, racista i assassí que s’enforteix amb la complicitat i l’ajuda dels Estats Units, de la Unió Europea i, també, de les nostres institucions i governs.

Davant d’aquesta situació, les organitzacions sotasignades ens neguem a equiparar la responsabilitat de les parts en el conflicte. Al darrera hi ha un sol culpable: el projecte sionista de colonització i ocupació de Palestina. Ens neguem a ser còmplices de la massacre del poble palestí i advoquem per l’estratègia internacional no violenta de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel, sol•licitada per la societat civil palestina.

Malgrat qualsevol alto el foc, la situació de fons continua i, per això, apostem per un procés de pau just, durador i digne. Per tant, exigim: 
  • Que les institucions catalanes, començant pel Govern, trenquin les seves relacions i acords amb les institucions israelianes còmplices de l’opressió del poble palestí. 
  • Que el govern d’Espanya expulsi l’ambaixador d’Israel del territori estatal. 
  • Que el Parlament de Catalunya rectifiqui la negació al dret d’autodeterminació del poble palestí. 
  • Que l’Ajuntament de Tàrrega trenqui tots els contactes que té amb l'ambaixada israeliana d'Espanya i que mai més es torni a convidar el seu personal diplomàtic a la nostra ciutat. 
  • Que la Diputació de Lleida anul·li el projecte que te per impulsar el turisme d'Israel a les nostres contrades, 
Saludem el poble palestí en resistència i li fem arribar la nostra solidaritat: no està sol i no l’oblidem! Convidem tothom a sumar-se a la campanya BDS i altres iniciatives de suport.

Prou complicitat amb Israel! Aturem el genocidi del poble palestí! Visca Palestina lliure!