dimecres, 6 de novembre del 2013

Ponent i Pirineus donen el tret de sortida a la campanya “Independència per canviar-ho tot”

Les Terres de Ponent i el Pirineu de Lleida, de forma conjunta, han donat aquest dimecres el tret de sortida a la campanya “Independència per canviar-ho tot”. Ho han fet amb una acció simbòlica en un banc de la ciutat de Lleida, a través de la qual han denunciat la triple crisi social, nacional i democràtica que viuen els Països Catalans. Uns Països Catalans que compten amb 14,5 milions d’habitants, dels quals més d’1.700.000 estan a l’atur i on la desocupació juvenil se situa per sobre del 40% (52% a l’Estat espanyol).

Davant d’aquesta situació d’urgència social i nacional, la campanya “Independència per canviar-ho tot” pretèn posar de manifest la necessitat que, en el marc del procés sobiranista, es posin sobre la taula nous projectes i noves alternatives radicalment democràtiques i transformadores. Per això, aquest dimecres s’ha presentat el manifest de la campanya que recull, com a idea principal, que en una societat com la nostra, durament colpejada pels efectes del capitalisme, la independència ha d’anar acompanyada també de justícia social. És impossible imaginar un país independent on la gent no sigui lliure i no disposi dels recursos i les oportunitats per desenvolupar una vida digna. 


La presentació del manifest ha anat també acompanyada de la presentació de les primeres accions que es duran a terme en el conjunt del territori lleidatà. Entre les diverses activitats previstes, destaca la presentació del llibre “L’hora dels voltors” de l’economista, pastisser i membre de la campanya, Josep Manel Busqueta. També se celebrarà a Lleida la xerrada “Experiència de lluita a les aules”, amb la presència de Maria Antònia Font, una membre de STEI i de l’Assemblea de Docents de les Illes i una acció contra la Constitució, prevista pel 6 de desembre. A continuació, fem una relació dels actes previstos fins a final d’any: 

  • Lleida (6 de novembre): Presentació del manifest “Independència per canviar-ho tot”. 
  • Bellpuig (8 de novembre): Xerrada “Per canviar-ho tot”, amb la participació de Neus Tur i Marcel Pich, membres de l’Assemblea de Docents de Mallorca. 
  • Seu d’Urgell (9 de novembre): Xerrada “La reforma de les pensions”, amb la participació d’Àlex Tizminezky, advocat de diverses plataformes de pensionistas. 
  • Cervera (16 de novembre): Presentació del llibre “L’hora dels voltors”, amb la presència de l’autor, Josep Manel Busqueta. 
  • Lleida (25 de novembre): Xerrada “L’experiència de lluita a les aules”, amb la presència de Maria Antònia Font, membre de STEI i de l’Assemblea de Docents de les Illes.
  • Mollerussa (6 de desembre): Presentació del documental “Llavors de llibertat”, llangonissada popular i concert de Xavier Mayora. 
  • Tornabous (14 de desembre): Presentació del llibre “L’hora dels voltors”, amb la presència de l’autor, Josep Manel Busqueta.
Els i les membres de la campanya ja han anunciat que aquestes seran tan sols les primeres de tot un seguit d’activitats que s’aniran desenvolupant arreu de les Terres de Ponent i del Pirineu lleidatà. Amb aquestes accions, es vol posar de manifest que la lluita per la independència no significa només lluitar per un Estat propi –amb les mateixes receptes i els mateixos gestors que l’actual–, sinó que, i sobretot, hauria d’aconseguir un projecte polític just amb aquells drets socials, econòmics i democràtics que la crisi econòmica, l’ofensiva neoliberal i les polítiques de retallades estan posant cada cop més en entredit.


Lleida, 6 de novembre del 2013