dilluns, 29 d’abril de 2013

Primer de Maig - Nosaltres produïm, nosaltres decidim

Durant aquesta setmana el Casal Popular el Rostoll celebrarà dos actes per commemorar el Primer de Maig: Dia Internacional dels Treballadors  

El dimarts 30 d'abril, a les 20:30 h, el casal ha convocat una concentració a la plaça Major sota el lema «Nosaltres produïm, nosaltres decidim». Durant la concentració, hi haurà l'actuació musical del cantautor Xavier Mayora i la lectura del manifest, adjuntat al final d'aquesta noticia.

El divendres 3 de maig, tindrà lloc al casal (Carrer Ardèvol, 12) una sessió de cinefòrum amb la projecció de La cuadrilla, una pel·licula de Ken Loach. La cuadrilla tracta sobre la privatització de la companyia ferroviària anglesa als anys noranta i la precarització laboral dels seus treballadors.

El capitalisme és una estafa

Els governs, com a titelles del poder econòmic que són, decideixen allò que més afavoreix els interessos de la minoria de la població i que alhora més ens perjudica a la majoria de la població, a nosaltres, els treballadors i les treballadores. Però aquest poder econòmic (la banca, les multinacionals, les grans empreses) no és res sense l’explotació que exerceix sobre nosaltres: treballadors actius, treballadors aturats, estudiants, jubilats. Quan nosaltres aturem la producció, els deixem sense res. Per això, la vaga general és la millor eina. Si demà comencéssim una vaga indefinida ells deixarien d’enriquir-se perquè som nosaltres i no ells qui creem riquesa. En canvi, si ells no hi fossin, ningú no els trobaria a faltar, ja que la producció de riquesa no depèn pas d’ells.

Les diferents classes dominants han tingut i tenen els seus projectes d’enriquiment, ja sigui l’Estat espanyol o francès per la seva banda o la Unió Europea en conjunt. Una Unió Europea que és garantia absoluta d’empobriment i explotació. No és simple retòrica: és la realitat que vivim! És la realitat que hem de transformar! Les propostes de la Unió Europea són: la setmana de 65 hores laborals; el Pla Bolonya, que privatitza l’educació superior; l’augment del control d’Internet; les lleis d’apartheid sanitari contra milers d’immigrants; l’estat policial permanent; la desarticulació de tot el servei públic; la privatització de la sanitat, l’educació, el transport, les comunicacions, les pensions! Totes aquestes mesures es duen a terme a casa nostra per part del govern d’Artur Mas. I no ho podem permetre!

Nosaltres sabem que no existeixen capitalistes bons i capitalistes dolents. L’alternativa és la cooperació i la solidaritat; l’actualització del socialisme. Perquè la riquesa s’ha d’utilitzar per satisfer les necessitats de la població i no els capricis insaciables de la patronal, la banca i la classe política.

Ara més que mai, necessitem construir la Unitat Popular i necessitem avançar cap a la llibertat plena del poble treballador català. Hem de sortir al carrer tantes vegades com sigui necessari per a la defensa dels nostres drets socials, laborals i nacionals. Només un moviment popular fort pot aconseguir acabar amb el capitalisme, aquest sistema d’explotació salvatge als Països Catalans i arreu del món.

No és una crisi: és el capitalisme.

Nosaltres produïm, nosaltres decidim!

Casal Popular el Rostoll

Cap comentari: