dissabte, 10 de desembre del 2011

Crònica de les presentacions de Memòria llibertària

El dissabte 3 de desembre es presentà el llibre Memòria llibertària. 100 anys de moviment llibertari a Ponent a les sales nobles del Museu Comarcal de l’Urgell. L’acte anà a càrrec de dos dels seus autors, el Javi López i el Jordi Soldevila, i hi assistiren poc més d’una vintena de persones. 


 El Javi explicà que la idea i l’empenta de la publicació del llibre havien sorgit de la Confederació General del Treball (CGT) de Lleida, el sindicat anticapitalista. El Jordi, a més, se centrà en alguns punts de la història de l’anarquisme en el conjunt de les terres de Ponent i, sobretot, en alguns aspectes referents a Tàrrega i l’Urgell; en destacà el de les primeres agrupacions obreres a principis de segle passat.

Després d’això, els assistents es desplaçaren al carrer Ardèvol, al Casal Popular El Rostoll, on hi havia l’exposició. Allí tingué lloc un pica-pica.


L’exposició hi romandrà fins mitjan gener. També al mateix lloc disposem d’alguns exemplars que la CGT ens ha deixat del llibre. Podeu venir per a veure l’exposició en els horaris d’obertura del casal i, si voleu, adquirir aquesta obra necessària sobre el moviment obrer a les nostres comarques.