El dissabte 17 de desembre tingué lloc al casal el concurs de licors dels Països Catalans. Es va poder degustar ratafia, mistela i un licor d’herbes de Mallorca. Fou una tarda amena i divertida. Cada persona, incloent-hi els concursants, pogueren puntuar cada licor. Així doncs, la beguda guanyadora fou escollida per totes les persones. Una de les ratafies guanyà aquest primer concurs i s’emportà un premi de productes alimentaris i un llibre sobre la ratafia.
El dia següent, el diumenge 18, passades les cinc de la tarda, començàrem el taller d’orelletes. Aquestes són unes postres típiques catalanes molt estimades en diverses regions del país, la recepta de les quals es troba al final de la crònica. El mestre fou el Jaume, veí de Castellserà i pastisser que, tot i la seva joventut, té molts anys d’experiència. Diverses persones van poder prendre nota de la seva recepta a mesura que les assistents provaven els dolços acabats de fer. Una tarda molt enriquidora.
Per primera vegada, les festes nadalenques les hem pogut gaudir una mica al casal. El dissabte a la nit del ja dia 25, va tenir lloc una festeta: primerament, es van cantar algunes nadales i, després, els punxadiscos targarins Deif i Lo Corcó posaren música.
Com era previst, el dia de Sant Esteve es van dur a terme dues activitats. A dos quarts de set de la tarda es projectà un documental (Comprar, llençar, comprar) que analitza el consumisme, un «art» molt i molt estès en aquestes dates, tot i la crisi sistèmica del capitalisme. Tot seguit, un company membre de l’Ecoxarxa de Lleida explicà breument en què consisteix aquest projecte. A les nou del vespre, tots i totes vam poder cagar el tió. Els productes de regal no podien ser comprats, sinó que havien de «reciclar-se» productes en bon estat que cadascú tingués a casa seva. La idea consistia en fomentar l’intercanvi i denunciar el consumisme i el comprar, llençar, comprar.
Bones festes a tothom!
Bones festes a tothom!
I bon any nou!
RECEPTA DE LES ORELLETES
INGREDIENTS:
- 1 l. de llet sencera
- Dos punys de matafaluga
- Dos punys de celiandre (coriandre)
- 750 gr. d’oli de gira-sol
- 20 ous
- 3-4 kg. de farina (la farina que admeti la massa, que no s’empegui a la mà).
RECEPTA:
- Recepta per un litre de llet però amb una quart de litre i la proporció corresponent d’oli, ous i farina, seria suficient pel consum casolà.
- Infusionem la llet amb el celiandre i la matafaluga el dia abans. Amb la llet freda, els ous i la farina, fem la massa.
- Un cop la massa feta, deixar-la reposar, millor tapada. Si la fem un dia per l’altre, millor guardar-la a la nevera.
- Farem boletes de la massa (de cada boleta en sortirà una orelleta)
- Sobre un marbre ben untat d’oli, estirem ben fina la massa i les tirem a l’oli ben calent.
- Quan tenim l’orelleta a l’oli, fer-li amb un bastó mitja volta en la seva part central per donar-li la típica forma.
- Donar-li volta i volta quan estigui torrada.
- Treure-la de l’oli i millor deixar-les reposar en vertical. Tirar sucre per damunt, un cop l’orelleta estigui freda.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada