divendres, 4 de juliol del 2014

Crònica del IV taller de ratafia

Per quart any consecutiu, el Casal Popular el Rostoll va organitzar el tradicional taller de ratafia. Seguint la tradició que marca els volts de Sant Joan com la millor època per fer ratafia, el passat diumenge 29 de juny un grup de persones, ens vam reunir ja fos per participar activament en l’elaboració o bé per observar el procés i prendre nota de la recepta i els ingredients. Sota la direcció del nostre amic Jaume, vam esberlar les nous verdes i vam repartir les diferents herbes i fruites que un cop dins les embúrnies, juntament amb l’aigua i el licor necessari, reposaran a sol i serena durant 40 dies, temps mínim per a que la barreja maceri.  
Un cop passats els 40 dies, ens tornarem a trobar al Casal per realitzar el procés de filtratge i afegir el xarop de sucre. Després d'aquest segon pas, la ratafia s'ha de deixar reposar en un lloc fosc i fresc i, com ja es tradició, l'obrirem pels volts de Nadal.

Així doncs, no ens queda més que agrair a en Jaume la seva col·laboració desinteressada, així com convidar-vos a totes i tots al següent pas en el procés d’elaboració de la ratafia.
Us hi esperem!