dijous, 13 de març del 2014

Crònica dels actes populars del Vuit de Març a Tàrrega

Un any més al Casal Popular el Rostoll hem celebrat el dia de la dona. S’han realitzat activitats durant el divendres 7 de març i el mateix dissabte 8 de març conjuntament amb la CUP de Tàrrega.

El divendres vam poder gaudir d’una xerrada sobre el dret a l’avortament i la lluita feminista, amb Mercè Agustí, metgessa i membre del Fòrum Femení d’Opinió, i Özgür Günes Öztürk, investigadora i veïna de Tàrrega. A la xerrada, que es dugué a terme a la Biblioteta Comarcal, hi assistiren una cinquantena de persones. D’una banda, la doctora Agustí ens va exposar la situació de l’avortament en l’actualitat a la nostra comarca i com es planteja la nova conjuntura amb l’avantprojecte de llei de Gallardón. De l’altra, la Günes ens parlà no tan sols de la importància de la lluita feminista, sinó de la necessitat d’una lluita global contra un sistema que exerceix una violència estructural.


El dissabte, a la plaça Major, es va dur a terme una concentració en favor del dret a l’avortament i contra l’avantprojecte de llei del PP. Hi assistiren gairebé mig centenar de persones. Es va formar el símbol feminista amb espelmes al bell mig de la plaça i després es va llegir el manifest. Més tard, al Casal Popular el Rostoll vam gaudir d’un sopar popular i, per acabar la vetllada, d’unes hores de gresca amb la col·laboració de Tere Sala, que féu de discjòquei.

Dones lliure en una terra lliure!