dimecres, 22 de gener del 2014

Tàrrega participa en les accions de suport a la vaga de Panrico a Ponent

Enganxen adhesius als supermercats lleidatans en suport a la vaga de Panrico, que avui compleix 100 dies.

La plantilla de la planta de Panrico de Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona) ha complert avui els 100 dies de vaga i ha protagonitzat així la mobilització més llarga a Catalunya des de l’inici de la crisi. A Ponent, la campanya “Independència per Canviar-ho Tot” ha volgut mostrar aquest dimarts el seu suport als treballadors i treballadores de la fàbrica. Ho han fet enganxant adhesius als supermercats de Lleida, Bellpuig, Balaguer i Tàrrega i exhortant els i les compradores a solidaritzar-se a amb la plantilla en lluita.

Els sis centres productius de Panrico a l’Estat espanyol es van plantar el passat 13 d’octubre contra el pla de viabilitat previst per la companyia, propietat del fons estadounidenc Oaktree, que pretenia evitar el concurs d’acreedors a través de comiats i rebaixes salarials. Unes setmanes més tard, la majoria dels representants sindicals de les fàbriques van acordar amb la direcció de l’empresa el comitè de 745 treballadors i treballadores, 154 d’ells a la planta vallesana, la més afectada per l’acord. També es va convenir retallades de fins al 18%.

El comitè d’empresa de la seu de Santa Perpètua de Mogoda es va oposar a aquest acord i es va negar a reprendre l’activitat de la planta. La planta vallesana ha continuat en solitari la vaga indefinida, tot i que ha rebut el suport dels i les treballadores dels altres centres de producció.