dimarts, 21 de maig del 2013

Xerrada a Tàrrega sobre el món àrabo-islàmic (desglossant-hi Mali)

El proper dissabte 25 de maig, es durà a terme una xerrada sota el títol: «El món àrabo-islàmic: imperialisme, tenebres i esperança. La guerra de Mali: cas aïllat?». L’acte l’organitza el Casal Popular el Rostoll i tindrà lloc a la biblioteca comarcal de Tàrrega a les 19.30 h. Pretenem fer-hi un debat posterior si és el cas.

L’objectiu és fer una anàlisi de la situació política actual dels països del nord d’Àfrica i del Pròxim Orient. Pretenem donar una pinzellada de tot aquest immens territori i els darrers processos democràtics o bèl·lics que s’hi produeixen: des del que s’ha conegut com «la primavera àrab» fins a les guerres obertes de Líbia, Síria, Mali. També pretenem tenir en compte la història d’aquests països i la informació que molts cops no ens arriba o ens arriba esbiaixada, a causa dels grans interessos econòmics que molts cops ―per no dir sempre— hi ha en aquests països.

Per tot això, parlaran en Xavi Oca, membre de la CUP de Sabadell i del Moviment de Defensa de la Terra (MDT), i en Mohamed Cherif Traoré. En Mohamed és veí de Tàrrega i malià. Gràcies a ell, també, el Casal podem dur a terme aquesta xerrada, ja que aprofundirà en el conflicte que pateix el seu país des de ja fa uns quants mesos. Recentment, hi ha una intervenció militar de l’antiga metròpoli francesa.

Esperem que tot això ens ajudi a entendre millor el món on vivim i a conèixer les realitats de molts països veïns, alguns dels quals de la Mediterrània.

Us hi esperem!