dissabte, 15 d’octubre del 2011

Un 12 d’octubre amb res a celebrar però farcit d’activitats

El 12 d’octubre tres col·lectius de les terres de Ponent concorregueren a Tàrrega per celebrar una jornada reivindicativa i manifestar lúdicament que aquest dia no hi ha res a celebrar ni a admirar de la conquesta d’Amèrica per part dels espanyols. És molt necessari avui en dia denunciar i rebutjar els neocolonialismes polítics i econòmics. 


Al camp dels Escolapis tingué lloc un partit de futbol sala entre els col·lectius organitzadors: el Centre Social Autogestionat La Maranya de Lleida; el col·lectiu A les trinxeres, format per diverses persones de diferents pobles, i el Casal Popular El Rostoll de la capital de l’Urgell. Des de les 11 del matí fins a les 2 de la tarda hi hagué fraternitat i diversió entre tot els participants. Després, vora les 3, començà el dinar de llonganissa, botifarra negra, mongetes, verdures, amanida, postres i vi al Casal Popular El Rostoll. Fins a 35 persones hi menjaren.


Entrada ja la tarda, membres del casal participaren en la presentació de la Coordinadora Targarina per la Llengua, al Pati, amb la resta d’associacions que organitzen i col·laboren en el Correllengua d’enguany: una proposta molt completa i amb activitats durant els darrers quatre dies d’octubre a Tàrrega, dates que coincideixen amb la castanyada. 


Tot seguit, membres del casal s’uniren molt de grat a la cercavila reivindicativa organitzada per l’Associació Alba. Des del casal creiem que la crisi no l’hem de pagar els qui no l’hem generada i que, malgrat el que diuen els polítics i el poder econòmic de bancs i caixes, la crisi pot solucionar-se d’una altra manera. Cal que la societat civil exigim els nostres drets i no acceptem unes retallades injustes i greus per als treballadors, aturats i pensionistes d’aquest país, i també d’arreu d’Europa i del món.