diumenge, 4 de setembre del 2011

Manifest Diada Nacional: Pels drets nacionals i socials

Un cop més, i per quart any consecutiu, l’Esquerra Independentista de Tàrrega sortim al carrer pocs dies abans de la celebració de la Diada de l’Onze de Setembre. Queda clar que hem vingut per quedar-nos i que amb el Casal Popular El Rostoll ens consolidem a la comarca; a més, l’Esquerra Independentista creix a les Terres de Ponent i s’enforteix arreu del país.

En aquest any 2011 veiem com les retallades que fa més d’un any que denunciem no s’aturen: destrucció del sistema públic de pensions, dels drets laborals, de les prestacions socials, dels serveis públics, etc. En els darrers mesos hem vist l’atac i el desmantellament del sistema de Sanitat Pública. Les retallades les patim les classes populars, la ciutadania, els treballadors, mentre veiem que els culpables de la crisi, com els bancs, els polítics i les multinacionals, dicten les reformes econòmiques, polítiques i socials segons els seus interessos particulars. Els dirigents europeus de la Unió Europea, els govern espanyol i francès i el govern català no tenen cap problema en aplicar mesures que afavoreixen els poderosos, i que van clarament en contra de la gran majoria de persones i que ara, prop d’un 20%, ni tan sols té accés al treball. Unes mesures que són fruit de la desraó d’aquest sistema econòmic criminal que fomenta les desigualtats i, per tant, la injustícia; una crisi capitalista que és inherent a la pròpia lògica d’aquest mateix sistema.

L’Onze de Setembre hem de parlar de la nostra Independència perquè recordem que ja fa més de 300 anys que la monarquia borbònica, vigent encara avui dia, i símbol i estructura de la Constitució espanyola actual, hereva de la dictadura franquista, ens té sotmesos com a poble. Avui reivindiquem una lluita de més de 350 anys per la llibertat dels Països Catalans. Els estats espanyol i francès continuen negant el dret del nostre poble a decidir un futur lliurement: el dret a decidir com organitzem l'economia al servei dels interessos de la majoria i no d’una minoria privilegiada i poderosa. La lluita per l’alliberament ha de ser social i nacional; de què ens serviria tenir un Estat propi si les nostres polítiques les imposen òrgans internacionals com el Fons Monetari Internacional o la Unió Europea? La nostra sobirania ha de ser completa i real. Per sort veiem com l’independentisme creix –sobretot a la Catalunya estricta– i veiem com l’autonomisme és una via morta que només pretén seguir assimilant-los. Els atacs a la llengua catalana creixen darrerament: a la Franja, al País Valencià, a les Illes. Diguem ben clar que parlem tots una mateixa llengua i que la nació va de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar.

El Casal Popular El Rostoll segueix amb el compromís iniciat pel col·lectiu Perquè Vull! de lluitar a Tàrrega i l’Urgell per uns Països Catalans nacionalment lliures i socialment justos. Perquè volem ser protagonistes de les nostres vides i dels nostres pobles; perquè creiem en un projecte de democràcia popular participativa; perquè als targarins no ens agrada que especulin amb el sòl i s’omplin les butxaques alhora que destrueixen el territori; perquè la crisi no l’hem de pagar els qui no l’hem generada; i perquè apostem, ara més que mai, per la Unitat Popular com a eina per transformar la societat cap a la justícia i la llibertat plenes.

Visca Tàrrega, visca l’Urgell!

Per uns Països Catalans independents i socialistes!

Visca la Terra!