dimarts, 12 de setembre de 2017

Manifest de la Marxa de Torxes per la Independència 2017

Sí a la Independència! Sí a la República Catalana!

Som en un moment extraordinari de la història de Catalunya. La nostra resistència cultural i nacional, tant durant els més de 300 anys d’ocupació d’ençà del 1707 i l’11 de setembre de 1714, com durant la dictadura franquista i com durant la configuració de l’autonomisme del cafè per a tots, està donant els seus fruits. La consciència nacional del poble català ha anat creixent i els darrers anys de mobilitzacions massives i continuades han arribat a un punt de no retorn: l’acord polític entre Junts pel Sí i la CUP - Crida Constituent ha donat també els seus fruits. Volem trencar amb el Regne d’Espanya, i per això només ens cal una cosa: la democràcia! Perquè amb l’aprofundiment democràtic hem de guanyar la independència, hem de guanyar la República Catalana. El fet que el president, el Govern i el Parlament estiguin disposats a arribar fins al final i el fet que s’hagi fixat la data i la pregunta del Referèndum d’Autodeterminació ha clarificat la situació política i està aguditzant la contradicció principal, que és el conflicte entre el poble català i l’Estat espanyol. Un afer que volem resoldre amb democràcia el proper 1 d’octubre. Així, ara, el més important de tot és estar amatents per aconseguir que el Referèndum tingui una participació massiva. I el pas previ és que demà tornem a Barcelona per omplir els carrers en una nova manifestació històrica.

Guanyant la República Catalana guanyem la millora de les condicions de vida de la majoria. L’espoliació fiscal i la crisi del model actual ens han dut a unes condicions molt dures. La República Catalana ha de basar-se en la radicalitat democràtica en tots els àmbits de la vida política, social, econòmica, cultural i mediambiental. Aquest 2017 ens disposem a desfer-nos d’una monarquia centralista, corrupta i, evidentment, anacrònica. Malgrat la força dels demòcrates (ja siguin independentistes o no independentistes), l’Estat espanyol amenaça i amenaçarà amb la repressió política, judicial, o de qualsevol tipus, per tal d’impedir la celebració del Referèndum. A més, com sabem, la manipulació mediàtica i les clavegueres de l’Estat no s’aturen. La repressió és previsible que augmenti d’intensitat. En el cas que l’Estat espanyol generi un clima que impossibiliti físicament la celebració del Referèndum la majoria parlamentària independentista i també la majoria parlamentària favorable al Referèndum han d’actuar en conseqüència i proclamar la independència. La nostra tasca és la mobilització popular, l’organització i la defensa de les institucions: la defensa del Parlament i dels seus diputats. És la mobilització popular la que garantirà el caràcter vinculant del Referèndum del proper 1 d’octubre de 2017. Cal tenir plena confiança en el poble català, que tantes vegades a la història s’ha plantat davant la tirania. I aquesta vegada el poble català tornarà a ocupar places i carrers per tal de fer efectiva la victòria del SÍ.

A més, cal continuar l’extensió de l’exercici del Dret a Decidir al conjunt dels Països Catalans, perquè valencians, mallorquins, menorquins, eivissencs, formenterencs, nord-catalans i ciutadans de la Franja tenen dret a decidir el seu futur. Ara més que mai cal que centrem totes les forces a guanyar el Referèndum i a organitzar-nos per tal de proclamar la República i defensar-la. 

L’1 d’octubre: SÍ a la Independència! SÍ a la República Catalana!

Assemblea Nacional Catalana (ANC) - Tàrrega per la Independència
Casal Popular el Rostoll

Cap comentari: