dilluns, 16 de febrer del 2015

«Les Nostres Energies», un documental sobre el nostre sistema energètic, al Casal

El proper diumenge 22 de febrer a les 18 h, el Casal Popular el Rostoll projectarà el documental «Les Nostres Energies». Les «Nostres Energies» és un documental d'Enginyers sense Fronteres dirigit per Miquel Carrillo que vol fer una denúncia de l’actual sistema energètic a Catalunya, tant des del punt de vista de la seva escassa sostenibilitat com de la seva concepció ademocràtica. Pretén fer veure el conjunt d’impactes ambiental que un sistema extractivista i concentrat, basat en fonts no renovables majoritàriament, té sobre el conjunt d’un territori densament poblat com el nostre.

El documental també vol superar la visió de que els impactes i les agressions ambientals són lluny, a d’altres països i continents: des de la industrialització de Catalunya s’han anat acumulant ben a prop, superposant tecnologies però sense deixar de banda el mateix sistema ni abandonar mai fonts energètiques molt qüestionades per la població a tot el territori.

Igualment, l’audiovisual vol qüestionar la relació clientelar que existeix entre la població i les empreses que produeixen i comercialitzen l’energia, tot demanant-se per altres maneres de construir el model energètic, amb un visió molt més política i des d’una concepció participativa d’aquesta, més pròpia del nostre temps, i que comenci a trencar un esquema on els interessos oligàrquics, a nivell local i internacional, marquen netament l’agenda.

Després del documental, tindrà lloc un col·loqui amb Cristina Pina, membre d'Enginyers sense Fronteres, on podrem comentar aspectes sobre el documental i aprofundir més sobre el model energètic català.