dijous, 11 de juliol de 2013

Crònica del taller de ratafia

Seguint la tradició que marca els volts de Sant Joan com la millor època per fer ratafia, el passat diumenge 7 de juliol al Casal Popular El Rostoll vam celebrar el 3r Taller de Ratafia. Una vintena de persones, algunes més veteranes i d’altres més inexpertes, ens vam reunir ja fos per participar activament en l’elaboració o bé per observar el procés i prendre nota de la recepta i els ingredients. Sota la direcció del nostre amic Jaume, vam esberlar les nous verdes i vam repartir les diferents herbes i fruites que un cop dins les embúrnies, juntament amb l’aigua i el licor necessari, reposaran a sol i serena durant 40 dies, temps mínim per a que la barreja maceri.

Així doncs, no ens queda més que agrair a en Jaume la seva col·laboració desinteressada, així com convidar-vos a totes i tots al següent pas en el procés d’elaboració de la ratafia, que no es altra que el filtratge del beuratge un cop passats els 40 dies.

Us hi esperem!