dijous, 11 de juliol de 2013

Crònica del taller de ratafia

Seguint la tradició que marca els volts de Sant Joan com la millor època per fer ratafia, el passat diumenge 7 de juliol al Casal Popular El Rostoll vam celebrar el 3r Taller de Ratafia. Una vintena de persones, algunes més veteranes i d’altres més inexpertes, ens vam reunir ja fos per participar activament en l’elaboració o bé per observar el procés i prendre nota de la recepta i els ingredients. Sota la direcció del nostre amic Jaume, vam esberlar les nous verdes i vam repartir les diferents herbes i fruites que un cop dins les embúrnies, juntament amb l’aigua i el licor necessari, reposaran a sol i serena durant 40 dies, temps mínim per a que la barreja maceri.

Així doncs, no ens queda més que agrair a en Jaume la seva col·laboració desinteressada, així com convidar-vos a totes i tots al següent pas en el procés d’elaboració de la ratafia, que no es altra que el filtratge del beuratge un cop passats els 40 dies.

Us hi esperem!




Cap comentari: