divendres, 21 de desembre de 2012

Al Casal, el Nadal és diferent

Arriba el nadal, i un any més des del Casal Popular el Rostoll volem aprofitar-ho per denunciar la societat de consum i per recordar que és aquest sistema fonamentat en el creixement il·limitat i en el "comprar, llençar, comprar" el que ens porta crisis cícliques com la que estem vivint, que tenen unes conseqüències desastroses les quals sempre acabem pagant els més febles. Des del casal apostem per un consum responsable amb el medi ambient, amb les persones i que repercuteixi en el nostre territori. 

D'altra banda, també apostem per conservar les tradicions catalanes davant l'aparició de noves "costums" importades ja sigui de l'estat veí o de l'altra banda de l'oceà, amb l'únic objectiu d'incitar-nos a comprar i consumir.

Tot seguit us detallem els actes de la propera setmana.

Dilluns 24 de desembre a partir de les 23:00

 • Cantada de nadales. 
 • Gresca catalana amb punxadiscs.
 • Obertura i tast de la ratafia del casal:
  • Ratafia + Neules i torrons: 2'5 €
  • Aigua de València + Neules i torrons: 2'5 € 
 
 Dimecres 26 de desembre a les 18:30

 • Cinefòrum. Passi del documental: El gust pel rebuig. 
  Més de la meitat dels aliments, a les escombraries. La major part hi van a parar en el camí de la granja a la botiga, abans que arribin a la nostra taula del menjador: l’equivalent a prop de 500.000 camions cada any. El documentalista Valentin Thurn ha investigat la magnitud d’aquesta despesa a escala internacional: en els contenidors d’escombraries de mercats majoristes, magatzems i supermercats. 
 • Posteriorment caga tió d'intercanvi.
  Per participar-hi, sols cal que portis qualsevol objecte que ja no utilitzis i que creguis que pot ser útil a algú altre.

Cap comentari: