El passat 28 de juny, va tenir lloc a Tàrrega la celebració reivindicativa del Dia internacional per l’alliberament lèsbic, gai, bisexual, transsexual i intersexe (LGBTI).
Durant part de la jornada, el carrer Major i la plaça de Sant Antoni van estar decorats amb banderes de l’arc de Sant Martí.
L’acte del dia 28 constà d’una xerrada a càrrec de dos membres de l’Associació de pares i mares de gais i lesbianes de Lleida. Entre d’altres temes, es parlà de la necessitat de la visualització de les famílies no tradicionals i de les sexualitats que no són les normatives (és a dir, l’heterosexual), ja que així és l’única manera de fer entendre que l’homosexualitat és tan vàlida com l’heterosexualitat. També, és important eliminar l’homofòbia que hi ha en la societat (actituds, comentaris, acudits) perquè és una de les causes que més frustren el jovent adolescent i postadolescent quan tenen la necessitat d’expressar-se i mostrar-se lliurement, també quant a la sexualitat. L’Associació va remarcar que hi ha una manca de suport i de ganes de parlar del tema per part de la comunitat educativa. Seria important i positiu tractar-ho amb absoluta normalitat des de les escoles i els instituts.
En acabar l’acte, es va llegir a la terrassa del bar Novum el manifest d’enguany que, entre d’altres coses, denunciava l’actitud i els atacs reiterats homòfobs de l’actual bisbe de Solsona, Xavier Novell, que creu que l’homosexualitat pot curar-se amb “teràpies apropiades i castedat”.
Per acabar, els actes en favor de l’alliberament sexual, el dimarts 3 de juliol a la tarda també va tenir lloc a la sala de la biblioteca una xerrada-debat. Aquest cop, a càrrec de dos membres del Brot bord, una assemblea de lluita contra el patriarcat, l’homofòbia i la transfòbia. Es va parlar bàsicament del patriarcat, el sistema hegemònic vigent que té a l’home blanc, ric i heterosexual com a privilegiat en l’escala social. Malgrat això, el patriarcat oprimeix tant a dones com a homes, tant a homosexuals com a heterosexuals, ja que estableix unes normes socials que inconscientment tothom es veu obligat a seguir per no patir rebuig social o discriminació. Tots podem fer-hi alguna cosa.
Organitzadors dels actes del Vint-i-vuit de Juny a Tàrrega
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada