dilluns, 18 de juny del 2012

Primera trobada d’organitzadors del Correllengua

El passat dissabte dos de juny se celebrà a la seu nacional de la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana) la primera Trobada d’Organitzadors del Correllengua. La seu de la CAL està situada al Casal Independentista de Sants, a Barcelona. 

La Coordinadora Targarina per la Llengua, com a organitzadora del Correllengua targarí de l’any passat, va ser-hi convidada i va tenir l’oportunitat d’explicar a la resta d’assistents l’experiència d’organitzar un dels Correllengua més important del conjunt del país. La jornada va servir també per a presentar l’edició d’enguany, que servirà per a homenatjar la figura d’en Lluís Maria Xirinacs, cinc anys després de la seva mort al poble d’Ogassa. 


La resta de la jornada serví per a que diferents organitzadors d’altres Correllengua explicaren els actes més destacats d’aquestes festes majors del català que, des de fa quasi vint anys, se celebren per tota la geografia dels Països Catalans. La coordinació entre pobles que hi ha en la comarca del Maresme, el concurs entre entitats (el Calvern) que organitzen els companys de Sant Just d’Esvern o el Correnens, el Correllengua infantil que se celebra al Palau d’Anglesola, foren les presentacions més interessant de la jornada, on també hi assistiren representants de vint-i-un Correllengua diferents.
 
Aprofitem aquestes línies per a denunciar l’acte de vandalisme que ha sofert la senyera que duran el transcurs del Correllengua de l’any passat, varem aixecar a la zona del Castell del Mor. Malgrat tot, torna a onejar-hi. 

Amb les noves sentències del Tribunal de Justícia de Catalunya (TJSC) contra el català i la seva plenitud lingüística encara planant per sobre els nostres caps, afrontem amb il·lusió i moltes ganes l’organització d’aquest nou Correllengua. Us en mantindrem informats! 


Visca el Correllengua, visca el català!


Coordinadora Targarina per la Llengua