dijous, 5 de maig del 2011

Inauguració del “Casal Popular El Rostoll” a Tàrrega: proper dissabte, 7 de maig




18:00h
Xerrada: "Context i anàlisi de les retallades socials" a càrrec de J.M. Busqueta
...
19:30h
Pintem un mural al Casal, t'hi apuntes?
...
20:30h
Acte d'inauguració amb intervencions de membres del Casal, de Ricard Creus Albareda, antifranquista targarí, i de representants d'altres casals de les Terres de Ponent
------------------------------------------------------------

Un desig fet realitat: aquest és el motiu pel qual escrivim aquestes línies. Des de l’estiu passat un grup de persones de l’Urgell hem estat treballant intensament pel que ara ja ha pres forma: un Casal Popular a Tàrrega. Tot començà amb l’impuls del col·lectiu Perquè Vull!, amb ja 3 anys de vida, que aconseguí engrescar a força persones més, igualment compromeses amb els Països Catalans i la justícia social, amb un projecte obert i de base com el nostre.

Avui ja podem mostrar que ens diem “El Rostoll” –Casal Popular El Rostoll–, part de les tiges que romanen al camp després de segar; per a nosaltres, aquesta imatge simbolitza la part de baix, les classes populars, la base, la que aguanta, la que no s’arrenca ni volent, cosa que indica fermesa. A més, amb el nom, reivindiquem el cereal, planta molt arrelada a l’Urgell, vinculada a un cultiu molt mediterrani i tradicional, vinculat a la pagesia, i per tant, a les arrels alimentàries, econòmiques, nacionals, de la nostra terra. 

El Casal ha de ser un lloc de trobada per les persones i col·lectius compromesos amb la defensa dels nostres drets socials, laborals, nacionals i personals. El Casal ha de servir per enfortir la nostra consciència com a catalans i com a treballadors i ha de ser un espai que valori i fomenti el pensament crític. Així mateix, el Casal ha de ser la punta de llança de l’independentisme revolucionari d’aquesta part de les Terres de Ponent. Volem treballar per la defensa del territori, la sobirania alimentària i la dignitat dels pagesos; contra l’homofòbia i el sexisme; i per la defensa dels drets de les persones que cada cop tenen menys drets, com els treballadors homes i dones immigrants. Podríem parlar de moltes altres coses però, per damunt de tot, per allò pel que volem treballar per la comarca i transformar la societat és, simplement, per aconseguir una justícia social real arreu i la llibertat col·lectiva i personal del nostre poble i de tots els altres pobles explotats i oprimits que existeixen.

Així que, el proper dissabte 7 de maig, us invitem a la inauguració del “Casal Popular El Rostoll” (situat al carrer Ardèvol 12 bis, molt a prop de la xurreria del Pati), a les 6 de la tarda. L’acte començarà amb una xerrada per contextualitzar i analitzar les greus retallades socials, laborals i de serveis que estem patint i anirà a càrrec de l’economista Josep Manel Busqueta, membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa. Després, pels volts de les 7.30, entre tots i totes, pintarem un mural en una de les parets del Casal, us hi apunteu? A partir de les 8.30, començarem pròpiament l’acte d’inauguració del Casal amb algunes intervencions. Parlarà algun dels socis del Casal, que donarà la paraula als diferents invitats d’altres Casals Populars de Ponent, com Lleida i Mollerussa, i, a més a més, deixarà la paraula a un ferm i digne revolucionari antifranquista que visqué la Guerra Civil i la postguerra, un targarí fill del Talladell: el Ricardo Creus Albareda. Ja per acabar, farem una mica de festeta amb pica-pica inclòs i begudes de la terra.

Visca el Casal Popular El Rostoll!
Visca la terra! Independència i socialisme!
---------------------------------------------------------

Com arribar al Casal?

Casal Popular El Rostoll
Google Maps