dijous, 2 d’octubre del 2014

La crida a la desobediència recorre Ponent i Pirineus

Us oferim un recull d'imatges de les principals concentracions de les Terres de Ponent i del Pirineu i el manifest que us convidem a compartir i estendre:

A Ponent, per la independència, pel referèndum, pels Països Catalans: Desobediència!


La història dels Països Catalans és una història de resistència, marcada per episodis de lluita en defensa del nostre poble. Un cop més, davant la prohibició de la consulta del 9 de novembre, catalans i catalanes prenem els carrers per exigir i fer possible el dret a l’autodeterminació a una part del nostre país, combatent l’ordenament jurídic i polític de l’Estat Espanyol.

En els darrers anys, les classes populars hem estat durament colpejades pels efectes de la crisi del capitalisme, fet que ha aguditzat els conflictes socials i nacionals als Països Catalans i que ha ocasionat l’aparició d’una multitud de mobilitzacions i espais de lluita que formen part del present combatiu del nostre poble, els quals estan sacsejant i amenaçant l’ordre establert, capitalista i patriarcal, que fou construït a base de pactes per les elits espanyoles i catalanes per tal de dominar al poble català. Davant d’aquesta conjuntura, tenim el deure i necessitat de garantir la nostre dret a l’autodeterminació, el qual no pot ser prohibit per cap tribunal o govern, aquest dret ens pertany com a qualsevol poble i ha de provocar un escenari de ruptura amb el sistema polític actual. Per aquest motiu ha de ser el poble organitzat i mobilitzat qui protagonitzi el procés d’independència i no pas les institucions que s’autoerigeixen com a líders i que volen impedir que sigui un procés de canvi social, així blindant els seus privilegis.

És per això que, hem de donar una resposta a la prohibició de la consulta per part de l’Estat Espanyol, i ha de ser clara i concisa: DESOBEDIÈNCIA. Hem de ser conscients que desobeir a la legalitat espanyola i la seva constitució serà l’únic garant per fer efectiu el mandat popular a favor d’un referèndum d’autodeterminació el proper 9 de novembre. La desobediència és una eina imprescindible per a materialitzar canvis socials i polítics en profunditat, per tant, també ho serà per a materialitzar-los en la independència dels Països Catalans.

Necessitem desobeir per a assolir un procés de transformació integral per al conjunt dels Països Catalans, així sortint al carrer a tots els pobles i ciutats del nostre país, amb l’objectiu d’exercir el dret a l’autodeterminació, és a dir, el dret a decidir sobre tot allò que ens afecta per tal de construir una societat lliure d’explotació i dominació.

Per la independència, pel referèndum, pels Països Catalans. Desobediència!
Per canviar-ho tot!